Voor wie?

Voor alle kinderen

Er zijn heel wat boeken over het menselijk lichaam. Die lezen kinderen, ook al hebben ze nog niet de griep of de waterpokken gehad. Zo is het boek, het materiaal dat je hier op deze site vindt ook voor alle kinderen, ook voor het kind dat er nog nooit mee in aanraking kwam.

Vaak praten we pas over psychische problemen, als de problemen zich al stellen. Willen we streven naar een preventieve aanpak, willen we het taboe doorbreken dan bieden we taal aan nog voor er sprake is van problemen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. De inhoud kan echter aangepast worden voor jongere kinderen.

1 op 4 mensen in ons land zit niet lekker in zijn vel, of heeft zoals ze dat noemen ‘psychische problemen’. Die mensen hebben vaak ook kinderen.

KOPP of KOAPP kinderen worden ze soms genoemd waarbij KOPP staat voor ‘Kinderen van Ouders met Psychische Problemen.’ KOAPP staat voor Kinderen van Ouders met een Afhankelijkheidsproblematiek. Zij zitten vaak met heel wat vragen. Voor hen kan het materiaal op deze website misschien helpend zijn.

Voor KOPP kinderen

Voor kinderen met
psychische problemen

Steeds meer kinderen lijken ook zelf te worstelen.

In het onderwijs hebben steeds meer kinderen nood aan extra ondersteuning en begeleiding in de klas. Sommigen krijgen een psychiatrische diagnose. Wat die psychiatrische diagnose wil zeggen, of misschien niet wil zeggen, ook dat vind je terug in het aangeboden materiaal.

Volwassenen ervaren praten over psychische problemen als iets zwaars. Die zwaarte is vaak cultureel bepaald. Kinderen voelen die zwaarte (nog) niet, dat moeten we koesteren. Als we op jonge leeftijd kinderen erover leren praten, dan pakken we het stigma aan nog voor het er is. En misschien is dit boek en het bijhorende materiaal er daarom ook wel gewoon voor iedereen, ook voor volwassenen, omdat het in heldere taal een erg complexe materie uitlegt.

Omdat kinderboeken niet alleen voor kinderen zijn, maar ook voor iedereen, iedereen inclusief.

Voor alle volwassenen