Over Brenda

Brenda Froyen is docent Nederlands in de lerarenopleiding lager onderwijs van de Arteveldehogeschool. Daarnaast werkt ze als freelancer aan het Centrum voor Taal en Onderwijs (KULeuven) en geeft ze auteurslezingen. Ze studeerde Germaanse filologie en heeft een bachelor Lager onderwijs.

Ze zetelde 3 jaar in de Hoge Gezondheidsraad waar ze mee een advies formuleerde over hoe omgaan met psychiatrische diagnoses in een klinische en organisatorische context.

Ze is oprichter van Psychosenet België en coördineerde de masterclass Herstelgerichte psychiatrie aan de universiteit Gent en de masterclass Didactiek Nederlands aan de KULeuven.

Ze schreef verschillende boeken over geestelijke gezondheid, waaronder het kinderboek PSSST!

Over Tom

Tom Schoonooghe is illustrator van kinderboeken en nog veel meer. Zijn tekentafel is een beetje zijn pantser. Het doet hem veilig voelen en lef hebben.

Ooit was dat lef een beetje zoek en zag hij alles donkerder dan hij het zélf wilde. In zijn eentje lukt het niet uit die put te geraken, daar had hij een therapeute voor nodig, een luisterend oor Luisteren en praten, maar ook tekenen, wandelen, tennissen zijn ongelooflijk geneeskrachtig voor hem.

Al die pssst-problemen zitten nog steeds dicht bij hem, maar ze zitten niets meer in de weg en laten hem toe vrij boeken te maken, schilderijen en prenten….en deze mooie site!

Tom

Over onze partners

Over ons boek in de media

Bij de madammen. Brenda Froyen wil psychische problemen bespreekbaar maken met een kinderboek. 

Luisterpuntbibliotheek

Brenda leest voor Luisterpunt

Karrewiet

Pssst! Een boek over psychologische problemen

Recensies

Dit jeugdboek waarin met heldere bewoordingen aan kinderen uitleg wordt gegeven over psychische aandoeningen en zelfzorg, is een aanwinst voor iedere bibliotheek. Het zou fijn zijn als ieder kind dit boek zou kunnen lezen.

Pssst! is een eerlijk en leerrijk boek, dat kinderen serieus neemt in al hun gevoelens, en aan volwassenen een taal en een kader biedt als ze het taboe op psychische problemen bij kinderen willen doorbreken.

Een boek voor jongeren met en zonder psy-problemen dat in geen enkele schoolbibliotheek zou mogen ontbreken. Leraren, CLB-medewerkers en zorgcoördinatoren haal dit binnen op je school.

Mijn 9-jarige leest er zelf in op momenten dat ze zich graag even terug trekt op haar kamer. Soms vertelt ze me daarna spontaan over wat ze gelezen heeft: "Moeke, weet je, nu snap ik hoe dat in mekaar zit , ..."

Waar bleef dit boek? Knap gedaan. Voor kinderen vanaf 10 EN echt ook voor volwassenen!

Verplichte kost voor jongeren vanaf ca. 10 t/m 14 jaar én voor (professionele) opvoeders!