In actie

Auteurslezingen

Wil je graag Tom of Brenda uitnodigen in je school, bibliotheek, leesclub, boekhandel, zorginstelling, sociale of culturele vereniging?

Dat kan met steun van Literatuur Vlaanderen! Zo kost het jou 100 euro minder om de lezing te organiseren. Bovendien leidt Literatuur Vlaanderen de financiële afhandeling in goede banen na afloop van de lezing.

Surf naar www.auteurslezingen.be voor een aanvraag.

Er werden al een tiental vormingen gegeven voor hulpverleners, leerkrachten, vrijwilligers van Teleonthaal en Awel over hoe je op een eenvoudige manier uitlegt wat psychische problemen zijn. Een aantal daarvan werden in samenwerking met het Familieplatform, ook online, georganiseerd.

Via het Rodeneuzenfonds (en de Koning Boudewijnstichting) werden subsidies toegekend om vormingen voor leerkrachten te organiseren over hoe je met kinderen over psychische problemen kan praten. Door corona werd de uitvoering hiervan uitgesteld naar 2020-2021. Er zijn ideeën om een online traject te ontwikkelen zodat leerkrachten, en ook andere begeleiders van kinderen en jongeren, op eigen tempo hierover meer te weten kunnen komen.

De training werd ook opgenomen in het programma van Tenz.

Momenteel kunnen door de coronamaatregelen alleen online vormingen aangevraagd worden. 

Vormingen

Theater

In een sprankelende vertelvoorstelling PSSST! leggen auteur Brenda en illustrator Tom uit wat die psychische … euh… je weet wel nu precies zijn.

Waar ze vandaan komen, wat we eraan kunnen doen. Brenda als rasverteller vormt een perfecte blend met illustrator Tom, die alles live verwoordt met rake beelden.

Een humoristische én verhelderende voorstelling voor kinderen vanaf 9 jaar.


De eerste theatervertellingen staan gepland in februari 2021 in Boechout.