Over Brenda

Brenda Froyen is docent Nederlands in de lerarenopleiding lager onderwijs van de Arteveldehogeschool. Daarnaast werkt ze als freelancer aan het Centrum voor Taal en Onderwijs (KULeuven) en geeft ze auteurslezingen. Ze studeerde Germaanse filologie en heeft een bachelor Lager onderwijs.

Ze zetelde 3 jaar in de Hoge Gezondheidsraad waar ze mee een advies formuleerde over hoe omgaan met psychiatrische diagnoses in een klinische en organisatorische context.

Ze is oprichter van Psychosenet België en coördineerde de masterclass Herstelgerichte psychiatrie aan de universiteit Gent en de masterclass Didactiek Nederlands aan de KULeuven.

Ze schreef verschillende boeken over geestelijke gezondheid, waaronder het kinderboek PSSST!

Over Tom

Tom Schoonooghe is illustrator van kinderboeken en nog veel meer. Zijn tekentafel is een beetje zijn pantser. Het doet hem veilig voelen en lef hebben.

Ooit was dat lef een beetje zoek en zag hij alles donkerder dan hij het zélf wilde. In zijn eentje lukt het niet uit die put te geraken, daar had hij een therapeute voor nodig, een luisterend oor Luisteren en praten, maar ook tekenen, wandelen, tennissen zijn ongelooflijk geneeskrachtig voor hem.

Al die pssst-problemen zitten nog steeds dicht bij hem, maar ze zitten niets meer in de weg en laten hem toe vrij boeken te maken, schilderijen en prenten….en deze mooie site!

Tom

Over onze partners

Over ons boek in de media

Bij de madammen. Brenda Froyen wil psychische problemen bespreekbaar maken met een kinderboek. 

Luisterpuntbibliotheek

Brenda leest voor Luisterpunt

Karrewiet

Pssst! Een boek over psychologische problemen

Recensies

Ontzettend mooi, duidelijk en goed geschreven! In heel verstaanbare beschrijvingen en woorden wordt een heel complexe materie uitgelegd. Ik ben er zeker van dat hier veel kinderen, jongeren maar ook leerkrachten en ouders veel kunnen uithalen.

Een mooi evenwicht tussen erkenning geven voor de problemen en toch niet problematiseren.

Een belangrijk boek voor de preventie in de geestelijke gezondheidszorg.

Een mooi boek waarin echt in dialoog wordt gegaan met de jongere. Een boek dat een eigen taal zoekt.

Broodnodig dat zoiets geschreven wordt.